Släktmiddag

Hade släktträff igår, pappa har fyllt 50 och min bror har fyllt 20 så vi slog ihop det och hade en gemensam middag för allihopa. 40 stycken blev vi. Då fattades 3 stycken. Rätt stor släkt har man ändå... Men det var kul att träffa alla, och alla frågor man fick såklart, om bebis, Justin, Hawaii, flytt, jobb, mammaledighet, födsel, religion, mat, ja...allt! Kan ju inte klandra dem ändå, men lite frustrerande att svara på samma frågor 25 ggr om.
Annars så har jag mått lite konstigt i några dagar nu, mått mer illa och haft ont i magen. Vet inte om jag har haft nån slags magsjuka, har dock inte spytt något. Så hoppas hoppas att det inte bryter ut. Har inte råd att vara hemma från jobbet. Imorgon är det 1 mars. Vilket betyder 3 veckor till ultraljud! 1 månad sen jag skrev in mig hos barnmorskan. 4 veckor. Sjukt vad tiden går. Går in i vecka 16. Det börjar synas också.

Bebis v14

Om två dagar går jag in i v15, så v14 bilden är ju lite sen. Men i alla fall, tror inte det är sån skillnad på två dagar. Lägger in en bild v16 sen istället.
Men vad händer då med mig och bebis v15?

Barnet:
Ögonbrynen börjar avteckna sig

Titta på ansiktet. Ögonen fortsätter att röra sig mot ansiktets framsida, men de är inte på plats än. Ögonbrynen börjar synas nu. Om ditt barn ska bli mörkhårigt börjar det producera mörka pigment. Mot slutet av veckan kan ditt barn knyta näven.

Lillhjärnan (som är en del av hjärnan) och ryggmärgen har nu bildats.

Huden är fortfarande så tunn att man kan se blodkärlen genom den.


Mamman:
Jag har ingenting att sätta på mig

För första gången i ditt liv kan du ärligen säga: "Jag har ingenting att sätta på mig!" Din midja finns helt enkelt inte där längre! Nu har du en liten bula under naveln.

Eftersom din livmoder växer uppåt och utåt är det kanske inte så viktigt längre att snabbt hitta en toalett.

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet med 20 procent för att klara den ökade blodmängden och för att ditt barn ska få syre ordentligt. Det kan ibland ge hjärtklappning. Det är ingenting att oroa sig för

Hmm okej. Ja jag vet inte hur jag ska kunna "titta på ansiktet" dock men det kanske bara är jag som är dum? Men det låter ju bra att bebis fortsätter att utveckla sig.
Jag då? Tycker inte att jag har klädproblem än, går ju mest runt i leggings och tröj/klänningar så. Och får jag hjärtklappning behöver jag inte oroa mig...okej good to know.


 


V14+4.

Sådär ja, knubbig var ordet. Här är jag i alla fall i v14+4.


Laxpasta

Mat mat mat mat. Vad ska man äta idag? Bebis har vart sugen på pyttipanna två dagar i rad nu, men det vill inte jag äta längre. Men frågan är då vad ska man äta? Så himla trist att laga mat och komma på mat varje dag.
Laxpasta kanske? Det var länge sen. Får höra med bebis om det är okej...

Knubbig

Nu börjar man bli knubbig. Eller att magen ser ut mer och mer som en gravidmage. Knubbig, eller bara gravid? Hmm. Men det slog mig igår att nästa vecka går jag in i v16. Om en månad är det v20. Då har halva tiden gått. Fattar ni? Halva tiden! Det är ju så konstigt. Vart har tiden runnit iväg? Jag har ju knappt fattat att jag faktiskt är gravid och snart har jag gått halva tiden. Tog magbild igår i alla fall som jag tänkte lägga upp senare idag.
Nu ska jag fortsätta jobba...


Världen är liten

Var och träffa en kvinna igår som jobbar tillsammans med min moster. Hon har nämligen precis flyttat hem till Sverige efter att ha bott på Hawaii i 3 år! Vilka är oddsen? Tydligen bor vi grannar med varann också...Världen är liten, ja.

I alla fall, satt och prata med henne i en timma om allt möjligt. Vad jag ska tänka på, massa tips, barnaprat, barnafödande (hon födde deras son Liam där). Jag kommer få veta i mars (förhoppningsvis) om jag ska föda på Hawaii. Så nu har jag lite mer "kött på benen" när jag ska kolla upp grejer. Känns tryggt! Fick hennes telefonnummer så det var bara att ringa om jag skulle komma på nåt mer.


Spya och försäkringskassan

Usch denna morgon var inte rolig. Först försov jag mig och vaknade med ett ryck av att få en katt precis hoppandes vid huvudet och den andra katten på magen (dem lekte kull) och sen inte kunna gå upp i alla fall. Varför är det så svårt? Det är väl bara att gå upp, men nej! Omöjligt, får släpa mig upp 7,20 idag. Vilket gör att jag var 30 minuter sen till jobbet (nu har ju vi flextid så egentligen var jag inte sen, men eftersom min nya arbetstid är 8-16,30 så var jag sen, fast ändå inte) Plus att jag gick och la mig hungrig och illamåendes, åt en tidig middag. Vilket jag fick sota för imorse. Efter frukosten som bestod av blåbärssoppa och en rostad macka. Då spydde jag upp det. Happ. När ska jag sluta spy? Jag orkar inte längre. Bara för att jag inte gav bebis någon mat innan jag gick och la mig, då får man sota för det dagen efter. Gäller att tänka på det ikväll, för spy vill jag inte göra längre. Sen blev jag ju hungrig igen. Ond cirkel detta.

Men annars rullar det på idag, känner mig trött och uttråkad som vanligt. Tankarna far runt i huvudet på allt möjligt. Så mycket som är osäkert och som man inte vet hur det kommer bli och när och varför. Var i alla fall in på Försäkringskassans hemsida idag och skrev ut en bunt med papper. Har läst igenom det nu, men det gäller liksom inte riktigt mig så jag vet inte om jag vart något klokare. Får ringa och prata med dem hur det är med föräldrapenning när jag inte ska bo i Sverige. Mycket att tänka på, det kan man säga.

Alla Hjärtans Dag

Jag har världens bästa pojkvän. Han har ordnat så jag får blommor, fastän han sitter på andra sidan jordklotet. På alla hjärtans dag. Han hade pratat med min kompis och så kommer hon förbi idag med tre röda rosor, som är ifrån honom. Gud jag blev så chockad. Och så rörd. Jag kan knappt fatta det, hur fin han är. Jag älskar honom så hjärtat värker. <3


Ultraljud

Gjorde ett ultraljud när jag var i v12 (jag kunde inte vänta tills jag var i v18) bara för att se så allt stod rätt till :-)
Och det var en sådan häftig känsla, se mitt barn i magen. Att det faktiskt är någonting där inne, jag är inte bara tjock. Eller jo, men av en anledning. Den sprattla runt som en galning där inne, vinka och hade sig haha. Så det känns så roligt och så skönt! Nu kommer det bara bli roligt att gå på nästa ultraljud, som är 22 mars.
Lägger upp en bild på Bebis <3.


v13. Det går framåt!

Idag välkomnar vi en ny vecka. Nämligen v13. Nu kan man slappna av lite mer tydligen och jag går även in i andra trimestern. Vet inte riktigt vad det innebär men det är säkert bra, det går framåt.
Det betyder även att det är dags för en ny bild. En ny magbild, som jag kan skicka till Justin, och även lägga upp här. Vad händer då med mig och bebis denna vecka?

Bebis:
Barnet är färdigformat

Alla ditt barns organ, ben, nerver och muskler har bildats. Nu gäller det bara att allt ska mogna och börja fungera tillsammans. Det är det som händer just nu: ditt barn spänner och utvecklar muskler och leder för fullt. Skelettet består fortfarande av brosk som långsamt blir till ben allteftersom brosket hårdnar.

Även om barnet inte kan svettas inne i livmodern är svettkörtlarna fullt utvecklade.

Barnet rör på bröstet nu precis som om det andades. Det övar, och kommer att fortsätta med det tills det föds.

Mamman:
Nu börjar andra trimestern!

"Du mår förmodligen bättre nu och är inte lika illamående. Den andra trimestern upplevs ofta som lugnare än den första. Eventuell motvilja mot vissa smaker och dofter hänger förmodligen kvar. Även om hormonerna lugnar ned sig och moderkakan tar över mer och mer av hormonproduktionen är det inte ovanligt att du känner dig sårbar, ledsen och/eller extatisk. Det är mycket som händer i din kropp. Nu kanske oro för missfall har lättat en aning, om du tänkt i sådana banor. Den här veckan är den viktigaste delen av ditt barns utveckling färdig. De flesta medfödda missbildningar sker före slutet av vecka 10 eftersom embryot är mest känsligt för faktorer som skulle kunna störa utvecklingen.

Är du smått besatt av vissa typer av mat? Ingen kan egentligen förklara varför en del gravida kvinnor blir så otroligt sugna på vissa typer av mat. Det kanske är de hormonella och känslomässiga förändringarna som utlöser det. Eller så är det en kvarleva från förr, när vi inte fick i oss någon "balanserad" kost. Vad du är sugen på kan variera. Vissa får ett sug efter choklad och godis medan andra vill ha citrusfrukter eller juicer.

Den här viljan att äta en viss mat kan vara bra eller dålig. Det beror lite på vad du är sugen på att äta hela tiden. Om du nu äter en hyfsat balanserad kost, med rikligt av grönsaker, protein, kalcium och vitaminer, så kan du faktiskt skicka ut din partner mitt i natten för att få exakt det du är sugen på! Det har du verkligen förtjänat
."


v12

Jag i v12+2.


Gravid

Jag är gravid. Justin och jag ska bli föräldrar i augusti. Känns jätte konstigt att skriva det "...bli föräldrar" jag liksom? Men så är det nu i alla fall. Jag är i v12+5. Så det är rätt tidigt ännu men jag var på ultraljud i måndags och allt såg fint ut så jag kände att jag kunde skriva ut det. Bebis <3


RSS 2.0